19.9.10

En un gimnàs que usin malament la terminologia us deixaran impotents

Fa uns mesos que vaig sentint que això de fer abdominals no serveix per als que ens deien i, en aquesta entrevista a Piti Pinsach, llicenciat en ciències de l'activitat física i de l'esport, llegeixo que fins i tot pot comportar alguns riscos com incontinència o impotència.
Hi ha molts dubtes sobre el fet que els exercicis abdominals serveixin per allò que es recomanen. Així ho confirma una investigació que es va fer als EUA l'any passat amb 71 persones que van estar onze setmanes fent freqüentment abdominals. Aquest estudi va verificar que no es redueix el perímetre de la cintura, no augmenta la força a la musculatura abdominal i no disminueix el greix. I, per contra, tal com sostenen especialistes de diversos camps, aquests exercicis són la principal causa de les hernies discals, per l'augment de pressió a l'abdomen, i és responsable, en un 60% dels casos, dels problemes d'incontinència urinària entre les dones. Són la principal causa de les caigudes d'òrgans interns en la dona i de certes disfuncions sexuals. La creença que és una de les maneres més eficaces de reduir pes i d'aprimar-se està però molt estesa. Fa anys que especialistes en urologia i ginecologia adverteixen dels problemes i la ineficàcia d'aquests exercicis. El problema radica en la qüestió que els professionals de l'exercici físic no ens ocupàvem de llegir documentació especialitzada ni d'assistir a cursos de formació. Els exercicis abdominals tradicionals fan que els músculs es congestionin de sang. Això pot fer que vagi menys sang al sòl pelvià i que sigui més difícil l'erecció dels cossos erèctils en la dona i en l'home.
Fa un temps, vam publicar un article titulat Dominar la terminologia és signe de professionalitat on dèiem:
Les empreses i els professionals poden apostar per la qualitat de la llengua, fet que demostrarà la seva sensibilitat i sobretot serà un signe de la seva excel·lència. Però quan ens referim a l’argot professional, el fet de dominar-lo i aplicar-lo amb rigor és un indicador que transmet confiança. L’ús acurat de la llengua ens parla de la professionalitat.
En aquest article hi defensàvem la idea que quan un professional no mostra un domini de la terminologia pròpia ens està transmetent que o bé no té la formació adequada que se li pressuposa o bé no l'actualitza. Avui dia, en la ràpida societat actual, un professional que no actualitzi els seus coneixements és un mal professional. Qui no llegeix les novetats respecte als coneixements de la seva professió és un mal professional i en els dèficits terminològics es percep ràpidament la mancança.

Lligant-t'ho amb la notícia del principi, podem treure una conclusió: en un gimnàs que usin malament la terminologia us deixaran impotents, ja que no estan al dia dels estudis que es van produint sobre les conseqüències abans desconegudes d'alguns exercicis entre els quals les abdominals, que ara se sap que poden reduir la potència sexual. Ergo, si parlen malament, fugiu, protegiu la vostra sexualitat!

Per cert, acabem parlant de relaxacions. En anglès els agrada tant relaxar les vocals que per a dir abdominal relaxen les dues darreres vocals, tant la 'a' com la 'i', fent-les neutres (el que en anglès en diuen schwa i que és la nostra vocal neutra). Així pronuncien ăbdŏm'ənəl  (o si ho veieu millor: abdòmənəl). En el fons, són coherents amb la pronúncia d'abdomen (que per cert poden fer plana o esdrúixola: ăb'dəmən / ăbdō'mən). És com si nosaltres pronunciéssim abdomen / abdomenal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada