11.10.10

Per si 9 sabies...

Seguim parlant de números amb motiu del 10-10-10 passat.

El número 9 es fa servir en català per a escriure l'adjectiu 'nou'. Recordo un bar a la Rambla Principal de Vilanova i la Geltrú que precisament es deia "El 9 Orient" en referència a l'antic "Bar Oriente" que hi havia hagut anys enrere.

No és un ús estrany atès que totes dues paraules, el número i l'adjectiu, es diuen i s'escriuen igual. El que no a què es deu és aquest 9 ús que li han donat, "el codi 9".
S'estén un codi per evitar el control parental a internet
  • Els menors escriuen el número 9 per alertar els interlocutors que un adult els vigila
  • El fenomen arriba ara a les xarxes socials
  • En ocasions, són pedòfils els que animen a fer ús d'aquest codi
Si un adolescent tecleja el número 9 quan un adult s'aproxima a la pantalla de l'ordinador no està fent res més que enviar un missatge xifrat per advertir que no està sol. L'anomenat codi 9, que ja funcionava en xats i aplicacions de missatgeria, s'ha estès ara a les xarxes socials. El risc d'aquesta pràctica és que moltes vegades són altres adults els que recomanen als menors fugir del control parental. “Seguir aquest consell pot posar l'adolescent en perill de patir assetjament sexual, perquè pot estar aconsellant-lo un pedòfil”, explica Emilio Castellote, de l'empresa de seguretat informàtica PandaLabs. Per això recomana als progenitors parlar obertament de l'existència del codi 9 i de qui pot haver-hi realment al darrere. [llegir-ne més]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada