10.11.10

Concurs de microrelats matemàtics

Encara que en aquest espai no hem publicat mai cap convocatòria ni anunci, creiem que aquest concurs bé s'ho mereix!

La Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant ha convocat un concurs de microrelats (pdf) de vint paraules o menys en què la seqüència dels mots s'ha de correspondre amb les primeres xifres del nombre pi. Amb el lema 'La matemàtica és la poesia de la ciència', el concurs admet relats originals en català i espanyol de tema lliure fins el 12 de novembre, quan es tancarà el termini.

El lliurament dels tres primers premis, consistents en llibres relacionats amb la literatura i la matemàtica, es farà el dia 24, en un acte que inclourà una conferència del professor Javier Moreno.

Els microrelats, d'un màxim de vint paraules, han de complir el requisit que el nombre de lletres de cada paraula sigui la xifra corresponent del nombre pi. El nombre pi és considerat una de les constants matemàtiques que més passions aixequen entre els professionals i afeccionats d'aqueesta ciència.

La convocatòria s'adreça tant a alumnes com a personal d'administració i serveis i professors de la Facultat de Ciències.

Font: vilaweb.cat

Nota: cal dir que no indiquen el tractament de les paraules apostrofades: un inici "Els d'aquí..." seria considerat vàlid com a 3,1,4...?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada