22.1.11

Embrutar les parets amb petites ètiques

Fent broma una petita ètica seria una etiqueta. I les etiquetes, en el sentit convencional, és això que alguns nanos pinten a les parets, portes, metros, bancs... Com sabem, el nom d'origen anglès que donem a aquestes marques és tag, però tag vol dir precisament etiqueta: A strip of leather, paper, metal, or plastic attached to something or hung from a wearer's neck to identify, classify, or label: sale tags on all coats and dresses.

Si els tags o etiquetes eren per a marcar els productes, per tant tenien un sentit utilitari, els tags d'avui tenen un sentit identitari, per a afirmar que aquí sóc jo (o que per aquí he passat). Així doncs, no queden gaire lluny de les pixarades que poden fer els gossos per marcar el terreny. La diferència és que els gossos tenen una pituïtària molt desenvolupada i els humans una cultura visual de magnitud creixent.

És a dir que aquesta mena de firma, normalment feta amb esprai o retolador gruixut, és una etiqueta en el seu doble sentit, el de marca i el de petita ètica, la pròpia de la translació d'una conducta animal a l'espècie humana sovint embrutant i perjudicant els veïns i la comunitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada