26.2.11

No em toquis els environs!

Cogito ergo sum?
Pienso luego alfalfa (No Descartes)

Començo amb aquest acudit de la Montseta per a comentar un cas de divertida manca de qualitat lingüística.

He entrat al web de Construccions Rubau-Tarrés, una empresa que avui s'ha vist esquitxada juntament amb GISA per un presumpte cas de corrupció. Aquesta empresa és de Verges, però des del punt de vista de la seva reputació avui s'ha deslocalitzat (presumptament!) i ara s'ubica a Taques.

Però si la trec en aquest bloc és per a fer un "retallar i enganxar" d'aquest fragment:

Els nostres principals clients són: Ajuntaments, Diputació de Girona, Consells Comarcals, Departament de Política Territo-rial de la Generalitat de Catalunya, Ports de la Generalitat , Ministeri de Mitjà Ambiento, Ministeri de Foment, AENA, Juntes de Com-pensació, Clubs Nàutics, etc...


Molt sovint hem de llegir mostres de mala qualitat en la distinció en català entre medi i mitjà. Però aquest cas del Ministeri de Medi Ambient transformat en Ministeri de Mitjà Ambiento és tota una perla. A la versió en castellà hi posen Ministerio de Medio Ambientes (en plural). La versió en anglès també conté la perla: The Ministry of the Environment Mitjà Ambiento. L'única versió que s'aguanta dreta (i per tant sostenible!) és la francesa: Ministère de l’Environnement.

Ai... Com podria dir un ecologista, no em toquis els environs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada