22.4.11

El destí de la Copa del Rei estava escrit a la mateixa copa

Ara que les vitrines del museu del Reial Madrid acull una còpia de la Copa del Rei, ja se sap per quin motiu aquest trofeu va viure ahir una escena tan còmica.

Alguns pensen que el Sergio Ramos va confondre que la copa s'havia d'aixecar amb que s'havia d'aixafar... Però no, la culpa no va ser del tipus que l'aixecava sinó de la tipografia!

La Còpia del Rei, vull dir, la Copa del Rei, va patir els efectes de la tipografia amb què la Joyería Alegre de Madrid va gravar la inscripció, la Còmic!

Llegiu que explicaven fa uns dies a l'Ara:El nou trofeu de la Copa del Rei, gravat en Comic Sans

La joieria que ha fabricat el trofeu ha utilitzat la tipografia Comic Sans per gravar-hi la inscripció
Detall de la inscripció del nou trofeu de la Copa del ReiDetall de la inscripció del nou trofeu de la Copa del Rei
El proper 20 d'abril sabrem qui és l'afortunat d'aixecar el nou trofeu de la Copa del Rei a Mestalla. Serà Puyol per al Barça o Casillas per al Reial Madrid? De moment és una incògnita, però el que sí que sabem del cert és que el trofeu que aixecaran serà nou de trinca, després que el Sevilla es quedés en propietat l'anterior, com a regal de la Federació Espanyola de Futbol, en una mesura excepcional. I es tracta d'una excepció perquè normalment cal que un equip guanyi la competició tres vegades consecutives o en cinc ocasions alternes per poder-se quedar el trofeu original.
Però la qüestió és que, sigui com sigui, la joieria Alegre de Madrid n'ha hagut de confeccionar un nou exemplar per petició de la RFEF. El disseny del trofeu segueix el model actual, amb les mesures establertes el 1977 per Pablo Porta, l'aleshores president de la Federació Espanyola de Futbol.
Però la novetat del nou trofeu la trobem en la inscripció de la placa, escrita en Comic Sans, una tipografia sovint utilitzada per a textos informals, poc adequada per inscripcions o escrits oficials. El primer pla de la inscripció que recollien les càmeres de RTVE no ha passat desapercebut per molts teleespectadors, i el tema està sent àmpliament comentat a Twitter amb l'etiqueta #ComicSans.
http://www.ara.cat/esports/Copa_del_Rei-Comic_Sans-inscripcio_0_450555151.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada