16.5.11

Tenir pebrots!

Les imatges parlen i, tot i que no sempre, de vegades ho fan amb una o altra llengua.


La samarreta commemorativa del títol de Lliga també presenta els pebrots amb els colors del FC Barcelona i el mateix lema a la part de darrere, “el valor de tenir valors”. Al davant, unes estrelles acompanyen el text “Campions de Lliga 2011”. 

“Aquest 2011, amb un parell de pebrots, hem afrontat la Lliga, la Copa del Rei i ara la Champions”, diu l'anunci de Nike, que destaca “el valor de tenir valors”. 


Amb un parell de pebrots. Un de blau i un de grana. La simbologia dels colors lliga amb el Barça i la simbologia de la llengua lliga amb Catalunya. Perquè ni en castellà diuen con un par de pimientos (parlen de un par de güevos) ni en anglès with a couple of peppers...

Pebrot ve de pebre, i pebre del llatí pĭper, -ĕris; del grec peperi, d'origen índic, akin to Prakrit pipparī, from Sanskrit pippalī, from pippalam, pipal.

La marca nord-americana ha sabut expressar-se en català. Per cert, com farien una samarreta per al Reial Madrid, un parell d'ous? Un de moreno i un de ros? Un d'estruç i un de gallina? Dos ous bullits o ferrats? Em quedo amb els simpàtics pebrots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada