2.6.11

Pardals germànics!

Deunidó amb la crisi del cogombre. Que si era andalús, que si estava regat amb aigües fecals... Mala llet la dels alemanys, imprudents i irresponsables. Però no se'ls pot criticar gaire perquè mantenen Espanya. La gran diferència amb els catalans és que nosaltres també mantenim Espanya però a nosaltres sí que se'ns pot matxacar!

Però anem als cogombres perquè aquest mot pot fer pensar en etimologies falses. Cogombre no vé de cagombre (caca-hominis) ni de cucombre (cuca-hominis), a pesar que la seva forma longitudinal pugui fer que se l'anomeni com una defecació o com un penis d'home.

El que és segur és que la contaminació ha estat per bacteris fecals, sigui per haver-los regat amb aigües marrons, o sigui per la marronada que algú els hagi usat com a objecte de plaer fotent-se'ls per algun lloc abans de distribuir-los al mercat. Però el que és evident és que la merda hi ha sigut. Good!

Cogombre ve del llatí cŭcŭmis, -ĕris: Planta herbàcia de la família de les cucurbitàcies (Cucumis sativus), ajaguda, proveïda de circells, de flors grogues axil·lars i de fruits en pepònide.

Us servidor, que es va dedicar a l'educació ambiental fa uns anys i especialment en matèries marines, és bon coneixedor d'un altre tipus de cogombres, els de mar. Els cogombres de mar són una classe d'animals equinoderms, amb un cos allargat i carnós, sense simetria pentagonal com en els altres equinoderms.

Per la seva forma són coneguts popularment com cagarros de mar. D'altra banda, una característica curiosa d'aquests animals és que quan se senten atacats t'escupen els budells a la cara. De fet, el que fan és expulsar uns tubs buits i enganxosos, anomenats túbuls de Cuvier, que s'enganxen en els possibles atacants.

A Mallorca, el nom vulgar per anomenar-los és pardal de moro. Molt bona! De fet, si veus en alguna platja l'estesa que hi ha d'aquestes holotúries per damunt la sorra, no és difícil imaginar-se que són restes d'alguna batalla medieval entre catalans que anaven a conquerir l'illa i els 'moros' que hi van perdre les parts més sagrades, els pardals! El fet que les holotúries siguin fosques convida a pensar que són pardals d'homes més foscos de pell que nosaltres.

Bé, depèn de quin sigui el resultat sobre les investigacions de com s'han embrutat de merda aquests cogombres vegetals, potser haurem de dir-ne pardals germànics!

PD: ara diuen que la culpa és d'una granja de la Baixa Saxònia. La nostra reflexió ja deixava entreveure que aquí hi havia algun tema fosc de baix sexe...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada