6.8.11

Per què es diu BlackBerry?

En l'època de l'esclavitud als Estats Units, als esclaus nous se'ls lligava una bola negra de ferro molt irregular (no era una bola perfecta), amb una cadena i un grilló al peu, perquè no escapessin corrent de els camps de cotó.

Els Amos, per utilitzar un eufemisme (paraula políticament més correcta, sona més bonic), l'anomenaven "BlackBerry" (cirera negra) perquè s'assemblava a aquesta fruita. Aquest era el símbol de l'esclavitud que deia que estaria forçat a deixar la seva vida fins morir sense poder escapar en aquests camps de sembra.

En els temps moderns, als nous empleats no se'ls pot amarrar una bola de ferro perquè no s'escapin, en canvi, se'ls dóna un "BlackBerry" i queden inalàmbricament lligats amb aquest grilló, que igual que els esclaus, no poden deixar de banda i que els té lligats a la feina tot el temps. És el símbol modern de l'esclavitud.

Gerents, executius, directors i empleats en general tenen un i qualsevol pot veure com estan enganxats a ell tot el temps, com addicció, en el bany, en la interlocutòria, al cinema, en el sopar, a l'adormir i no hi ha manera de escapar quan diu el cap o quan els manen correus.

No hi ha manera de dir que no et va arribar o que no vas escoltar perquè aquest telèfon xafarder t'avisa si van cridar i no vas respondre, si tens missatges per llegir, si els vas llegir i si els altres van obrir els teus correus, et marca cites, horaris, et desperta , s'apaga sol, es pren sol, i et permet estar idiotitzat hores a la Internet, mentre la teva esposa, marit, núvia o nuvi i els teus fills i família et reclamen perquè no els poses atenció.

I aquí els veus, moderns executius que se senten molt importants perquè "el cap" els va donar la seva BlackBerry perquè no s'escapin dels camps de treball. Haurien pogut pensar un nom millor, no?

(Elaborat per Felipe Botaya)

1 comentari:

  1. Jo crec k sii haurien de posar un altree nom! pero buenoo saa tornnat molt famos

    ResponElimina