3.8.11

Un gimnàs carca

Llegim a l'ARA aquesta notícia que mereix ser comentada en aquest bloc sobre paraules per les raons que veureu al final:

Un gimnàs de Barcelona fa fora totes les seves sòcies

El club Arsenal de Via Augusta, l'únic mixt de la cadena, ha decidit dedicar el gimnàs només al públic masculí
El club Arsenal del carrer Via Augusta (Barcelona) ha decidit prescindir de les seves 700 sòcies per convertir el gimnàs en un centre exclusivament masculí, segons informa El País. Tot i que encara no s'ha fet oficial aquesta mesura, el propietari del club, Alberto Carcas, ha confirmat que a partir de l'octubre aquest centre ja no tindrà sòcies. La reconversió del gimnàs va començar fa uns mesos amb la supressió progressiva de les activitats dirigides, com ioga i estiraments, i amb l'acomiadament de bona part dels monitors.

Carcas defensa la decisió com a organitzativa, no per questions econòmiques, i argumenta que els Arsenal van néixer com a centres per a dones o per a homes: només aquest era mixt i no va funcionar com estava previst, així que es va decidir tornar a la filosofia de gimnàs per a un sol gènere. El fet de prescindir de les dones i no dels homes es fonamenta, segons Alberto Carcas, en la quantitat: l'Arsenal de Via Augusta compta amb 1.200 socis i 700 sòcies.
El motiu per a comentar-ho en aquest bloc ja el podeu imaginar: el propietari es diu Carcas. Un presagi? Una premonició?


Carca es diu de la persona d'idees retrògrades. Té origen castellà (carca) i és una abreviació de carcunda (reaccionari), del galaicoportuguès carcunda, corcunda (gep; gasiu), alteració de corcova (gep), del baix llatí cucurvus (encorbat).

Doncs compte que els usuaris masculins del gimnàs no es vagin encorbant i perdent la compostura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada