24.9.11

M'he estrenat a Forvo amb responsabilitat

#Psicolabis .

Coneixeu forvo.com? Us permet saber com es pronuncien les paraules en diferents llengües. I són els mateixos usuaris els que enregistren les paraules amb la seva pronúncia nadiua. Avui m'he estrenat pronunciant-hi 'responsabilitat': http://ca.forvo.com/word/responsabilitat/#ca. He provat amb altres mots com responsable, sostenibilitat o memòria, totes elles pròpies del meu àmbit professional de l'RSE, però un home eivissenc se m'havia avançat!

És interessant el fet que has de marcar la teva ubicació per tal de veure a quina zona dialectal pertanys, i una paraula pot tenir diferents representacions. Per al valencià, s'ha categoritzat l'especificitat diferenciant català [ca] de català-valencià [caVal], amb el detall de qualitat filològica de no trencar la unitat de la llengua. Bé, no es trenca formalment, però sí pràcticament perquè no et permet comparar agrupades en una mateixa pàgina les diferents pronúncies que un mot pot tenir en català.

Per cert, podria usar aquest aplicatiu per indicar a un estranger com es pronuncia el meu nom, encara que sigui a trossos:

http://www.forvo.com/search/Josep%20Maria/
http://www.forvo.com/word/canyelles/#ca 

Aquí en teniu una presentació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada