22.10.11

"Sigues viu, tingues paraula", un concurs sobre llengua a les xarxes socials

#Psicolabis .


Tauletes digitals i carnets d'un any del TR3SC són alguns dels premis del concurs organitzat per la Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i el Centre de Terminologia TERMCAT

Un concurs denominat "Sigues viu, tingues paraula", que es portarà a terme a Facebook i Twitter entre el 2 de novembre i el 2 de desembre, és la proposta de la Direcció General de Política Lingüística per celebrar l'Any de la paraula viva, que convoca l'Institut d'Estudis Catalans. L'activitat, que compta amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística i el TERMCAT, pretén visualitzar la creativitat lingüística de la llengua catalana.

El concurs tindrà quatre categories i l'únic requisit per participar-hi serà ser seguidor de la pàgina <facebook.com/llenguacatalana> o del perfil <twitter.com/llenguacatalana>. En la primera categoria, simplement caldrà compartir fotografies de plaques de carrers amb noms curiosos; en la segona, inventar un embarbussament, enregistrar-lo en vídeo o àudio i compartir-lo; en la tercera, escriure un text breu en què tots els adjectius i noms siguin topònims o cognoms, i en la quarta, inventar una paraula original i divertida utilitzant els sistemes de derivació i composició propis del català.

Els finalistes de cada categoria obtindran un carnet d'un any del TR3SC i entrades per a activitats culturals i museus. Per a cadascuna de les categories es designarà un guanyador per sorteig entre els finalistes, que rebrà una tauleta digital. A partir del dia 2 de novembre, data d'inici, les persones interessades podran visionar uns vídeos que exemplificaran cadascuna de les categories.


Voleu contribuir a la difusió del concurs?

Us fem algunes propostes:

1. Reenvieu aquest missatge a les persones del vostre entorn professional i personal que hi puguin estar interessades.

2. Compartiu-ho a Facebook fent clic a l’enllaç següent: compartir el concurs a Facebook

3. Compartiu-ho a Twitter fent clic a l’enllaç següent: compartir el concurs a Twitter

4. Compartiu-ho a La Tafanera fent clic a l’enllaç següent: compartir el concurs a La Tafanera

5. Compartiu-ho a Google Plus fent clic a l’enllaç següent: compartir el concurs a Google Plus

6. Compartiu-ho en fòrums socials o relacionats amb el món de la llengua.

7. Si impartiu docència de llengua catalana a joves o adults, animeu els vostres alumnes a participar-hi; pot ser engrescador i un bon recurs didàctic.

Font: Direcció General de Política Lingüística

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada