9.1.12

La GRI / La Global Reporting Initiative #Psicolabis .

Feia temps que volia assegurar-me de quin era el gènere de l'article per a Global Reporting Initiative (i per a la seva sigla, GRI). De fet, col·loquialment sempre dic "el GRI", com la majoria de la gent... però intuint que no era del tot correcte. Abans de passar a dir-ho sempre (espero poder complir!) amb l'article femení me n'he volgut assegurar, fent la consulta a l'Optimot, que m'han donat una ràpida i positiva resposta:


Consulta

Quin gènere tocaria assignar al nom anglès d'un organisme com el/la Global Reporting Initiative?
Col·loquialment es tendeix a fer en masculí, però "iniciativa" seria femení. A internet hi ha (sigui cat o cast) 90.000 aparicions en masculí, 60.000 en femení i 4.500 textos on es barregen.
Quan s'usa la sigla GRI també es dóna la mateixa situació, en què majoritàriament es diu "el GRI" però també hi ha qui diu "la GRI".
Ho he d'escriure en alguns textos i m'agradaria assegurar-me'n. Gràcies!
09.01.2012
Optimot
Quan les sigles estrangeres han d'anar precedides d'article, aquest ha de tenir el gènere i el nombre que li corresponguin en català:
el KGB (el Comitè de Seguretat de l'Estat)
la FAO (l'Organització per a l'Alimentació i l'Agricultura)
Per tant, en el cas que consulteu cal acompanyar la sigla de l'article femení: la GRI perquè, tal com dieu, el mot iniciativa, que és el nucli de la sigla, és femení.
Aquesta consulta es pot resoldre per mitjà del cercador de l'Optimot. Si escriviu sigles i articles en el quadre de text, i seleccioneu l'opció criteris per fer la cerca, com a primer resultat obtindreu una fitxa que es diu sigles i articles. Cliqueu a sobre del títol i se us desplegarà a la dreta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada