13.9.12

#11s2012 #Psicolabis #Etimologia

Algunes fotos de la Diada Nacional de Catalunya (11 de setembre del 2012) i una mini reflexió etimologica.

D'on ve la independència? Ja ho sabem: del maltracte i el sentiment d'indignitat, o senzillament de la voluntat de ser com a nació respectada.

Però i la seva etimologia? Doncs és transparent: és la negació de la dependència amb la partícula in. Dependència ve de dependre, del llatí dependere, de pendere (penjar), i que té la mateixa base que pesar o ponderar. En certa manera, en l'arrel etimològica, és com si ser independent fos alliberar-se d'un pes. I de fet lliure, de liberus, comença per la consonant més lleugera, la ela, sovint palatalitzada en català (lleuger, lliure, lluny...).

Acompanyem la reflexió amb algunes fotos de la manifestació massiva 11-setembre-2012, amb més d'un milió i mig de persones omplint el centre de Barcelona:

Guadiola enviava un missatge des de Nova York mostrant el seu suport a la independència de Catalunya, i algú a Barcelona el nomenava president!

Suposo que dimarts mateix la devien retirar... Sinó el dimecres en algunes oficines de damunt del Bulevard Rosa ho veurien tot quatribarrat!

Vaig anar tota la mani amb una pancarta molt a prop en xinès... Què vol dir??

Va ser impressionant com hi havia gent de tota condició, nous catalans, pell de tots els colors, totes les edats...

Reaccions iròniques als missatges que es proclamen des d'algunes parts d'Espanya

Per davant de la Sagrada Família veiem un gos que també va a la mani. Com que no pot portar una bandera amb pal, la porta damunt el cos en forma de vestit o capa.

El crit de "Catalonia is not Spain" va esdevenir també "Catalonia is not asspain"!! 

La mani va ser tan clarament independentista que ara costarà de gestionar un estadi intermedi com la proposta del pacte fiscal




La Delegació de Govern espanyol a Barcelona va esdevenir l'Ambaixada Espanyola!



 Les fotos mostren la gran marea humana



La densitat al Passeig de Gràcia era de sis persones per metre quadrat. Es feia difícil caminar sense trepitjar el de davant!



Tots els quilometres del recorregut estaven plens i també els carrers adjacents
 La foto satèl·lit mostra una gentada immensa ocupant el centre de Barcelona. Això és la primavera catalana!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada