22.9.09

Millet contra els càlculs (amb un toc d'humor)

Entrada publicada en el seu moment a Responsabilitat Global

Per posar una mica d'humor -o d'enigmística- al cas Palau, del qual acabem de publicar un article, volem fer notar que algunes coses ja estaven 'escrites'. Fa uns mesos, arran del cas Madoff, dèiem el següent:
Vist de d’una certa distància, fa gràcia la cosa. Cada cop que he de pronunciar el seu nom no puc deixar de pensar en el significat ocult en anglès. Madoff, pronunciat "meidoff", sona igual que “made off”, és a dir, el temps passat del verb anglès “make off”, que vol dir precisament fotre al camp, sortir corrents, robar, endur-se alguna cosa... No sé si el nostre amic Màrius Serra, expert en enigmística, n’ha parlat i hi ha cercat una explicació, però certament hi ha personatges que fins i tot amb el seu nom ja duen la marca de la perversió. Potser ja havia assumit que ho tenia tan gravat en el seu ADN que ara ja no pot fer res més que reconèixer el pecat.
Potser ara hauríem de fer notar que el cognom Millet deriva del nom de la planta 'mill', que segons el diccionari es fa servir per lluitar contra els càlculs!
mill del sol FARM Planta herbàcia perenne, de la família de les boraginàcies (Lithospermum officinale), de fulles lanceolades i flors blanques petites i emprada en medicina popular contra els càlculs.
Bromes a banda, us proposem la lectura de l'article sobre el 'Cas Palau'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada