30.8.10

L'Esperit del Llenguadoc


En les campanyes de promoció del català s'ha fet força ús del joc de paraules que veiem a la imatge contigua: utilitzar la llengua en el doble sentit, fer servir la llengua catalana i besar amb la llengua.

L'encert d'aquest lema ve donat perquè tracta la promoció lingüística de manera desenfadada i perquè vincula l'ús lingüístic amb un enfocament de sensibilitat, afecte, i fins i tot erotisme.

El que no hem fet mai en les campanyes de foment del català és anar més enllà d'un petó... com fan en occità. Vegem la campanya que anomenen Esperit Dau Lengadòc (Esperit del Llenguadoc):Potser a algú li agafaran ganes d'aprendre occità!
Ara, no sé si és gaire coherent defensar l'occità promovent un francès

2 comentaris:

  1. Bonjour, je suis journaliste à Nîmes et mère d'un petit garçon de trois ans scolarisé en calandreta. Nous avons une journée de mobilisation demain pour le maintien des emplois aidés et nous aurions souhaité utiliser un de vos visuels pour l'occasion. Nous en donneriez-vous l'autorisation svp ?

    ResponElimina
  2. Of course!! These images are not mine; they were available in some occitanist webs (some years ago). Good luck for the calandreta!

    ResponElimina