18.10.11

BREAKING NEWS: Està naixent l'Illa de Coquimbita

#Psicolabis #Etimologia .

L'erupció volcànica enfront l'illa de Hierro està fent abocant grans quantitats de lava al mar. La taca de lava a El Hierro avança cap a la costa i els científics es preparen per analitzar-la

Davant la possibilitat que es pugui arribar a consolidar terra ferma, el món es fa algunes preguntes:

La primera és qui en seria el propietari. La segona com es dirà la nova illa. I la tercera és si es pot arribar a fusionar amb l'actual Hierro.

Sembla clar que si una illa de sofre neix al costat de l'Illa de Hierro, el seu nom ha de ser directament Sofre. Ara bé, si el desplaçament provoca que Sofre s'acabi ajuntant amb Hierro, el conjunt adquirirà un nou nom que serà Coquimbita. No debades, Coquimbita és el mineral format per la barreja de ferro i sofre (sulfat de ferro (III), Fe3+2[SO4]3 · 9 H2O).

Però mentre Coquimbita és una possibilitat, una hipòtesi, el nasciturus que s'està engendrant és Sofre. He volgut batejar ràpidament la nova illa per tal que la Història pugui certificar que el primer nom ha estat en llengua catalana, el qual posteriorment serà traduït a Isla de Azufre.
--grafisme de la notícia del Periódico--

Faig aquest raonament per tal com les Canàries van tenir primer noms catalans. L'illa de Hierro fou primer l'illa de Ferro, com consta a la documentació històrica. De fet, la gran relació dels catalans amb el Golf de Cadis i amb les Canàries en el segles XIII a XV ajuden a entendre com fou possible el salt a la descoberta d'Amèrica. Potser d'acord amb la cessió documentada que el Papa féu de les Canàries podem reclamar la nova illa per a Catalunya!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada