20.12.11

Urdangarin noostenta condició de membre de la Casa reial #Psicolabis #Etimologia .

Qui fou propietari i directiu de l'entitat no lucrativa Instituto Nóos, noostenta condició de membre de la Casa reial, fet que s'està demostrant aquests dies en què se l'està apartant -abans que se'n demostri la culpabilitat- fins i tot de la sala reial del museu de cera de Madrid.

El problema és que la Casa reial ja ha donat per acceptat que el noi no es va portar bé, i que a més no fou prou diligent a deixar els negocis immediatament quan els advocats del Rei li ho van demanar. O en tot cas, les presumptes malifetes ja estaven massa avançades.

Ara la cosa es complica perquè d'alguna manera es podria sospitar que la Casa reial hauria ocultat les males pràctiques a la Justícia.

Alguns ja deuen cridar "no os libraréis!". Els republicans (ai, no, que ja no n'hi ha), els indignats (ai, no, que aquests són abans espanyolistes que indignats), els...  la dreta espanyola antimonàrquica, aquesta potser sí que desitja veure el final de la monarquia per a entronitzar Aznar I, presidente de España, i Rajoy, su primer ministro.

Bromes (o no!) a part, nóos ve del grec i és la base a partir de la qual s'ha elaborat el coneixement. Bé, no la paraula coneixement. Va donar lloc al cognoscere llatí, i d'aquí el conèixer català.

Nota: he publicat una reflexió més seriosa a S'ha obert la caixa dels trons (o dels troons?)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada