6.3.12

Sempre vius #Psicolabis #Etimologia .

Avui tinc una mala notícia pels amics i amigues de la comarca de l'Anoia. Jo crec que ells ja ho saben però no ho expliquen mai.

I és que tenir una anoia vol dir patir d'imbecil·litat. Efectivament, anoia ve del grec ánoia, i també volia dir això, imbecil·litat. Ja em perdonaran, doncs, els anoiencs, que no en tenen cap culpa!

Si us hi fixeu, veureu que en una a-noia hi ha una manca de noia, mot relacionat amb noos, coneixement. També hi ha qui parla de la noosfera, i diuen que els humans no solament tenim una atmosfera, amb aire, sinó una noosfera... Vaja, que vivim envoltats de coneixements!

No cal dir que hem aprofitat per fer aquest comentari etimològic aprofitant que l'etimologia de noos ha esdevingut de domini públic en els darrers mesos. Però el que potser no se sap tant és quina és l'etimologia de l'altra empresa, la d'Urdangarín i la infanta Cristina: Aizoon. Sembla mentida les males passades que sol jugar el temps, però... aizoon és un mot compost grec que vol dir ni més ni menys que sempre vius! Del grec aei=sempre i zoon=ésser viu, vivent. Aquest mot es fa servir per a anomenar algunes plantes dels gèneres Sedum i Sempervivum. Sense entrar a prejutjar res, el nom de l'empresa és d'espavilats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada