16.7.11

Diccionaris català UPF


Català
BOBNEO  (Banc de l'Observatori de Neologia. UPF)BOBNEO recull els neologismes lèxics procedents dels mitjans de comunicació, escrits i orals, en català i en castellà, recollits des del 1992. Aquest banc de neologismes és un buidatge, on cada nou terme es pot veure dins el seu context. Elaborat per l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra.
Corpus Textual Informatitzat de la Llengua CatalanaEl Corpus recull els mots usats en els textos escrits en català, principalment obres literàries des del 1833 fins a finals del s. XX, però també inclou obres en llengua no literària. Molts d'aquests mots no es corresponen amb les formes normatives de l'Institut d'Estudis Catalans. Si voleu assegurar-vos que un lema o una forma són normatius, heu de consultar directament el Diccionari de la llengua catalana (DIEC).
Diccionari català-valencià-balear(Alcover-Moll)
Edició electrònica del Diccionari català-valencià-balear (DCVB) d'A. M. Alcover i F. de B. Moll, resultat del projecte d'informatització del DCVB dut a terme a l'IEC.
Diccionari de la llengua catalana(IEC)Versió electrònica de la 2a edició del Diccionari de la Llengua Catalana de l'Institut d'Estudis Catalans.
Diccionari descriptiu de la llengua catalanaEl Diccionari descriptiu de la llengua catalana (DDLC) inclou unitats lèxiques (mots o expressions complexes) i aquells valors (significats i usos) que són considerats normatius. Per consultar el diccionari cal omplir la "Sol.licitud d'accés", i us enviaran per correu electrònic el vostre codi d’usuari i la vostra contrasenya. El DDLC forma part del projecte d'elaboració del Diccionari del Català Contemporani (DCC).
Diccionari invers de la Llengua CatalanaDiccionari invers de català, a partir de cada terme fa un enllaç al Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, on es pot consultar la definició. Elaborat per Oriol Vilaseca.
Diccionari ortogràfic i de pronunciació del valenciàEl DOPV aplega 79.000 entrades i és consultable en pdf.
Diccionari valencià onlineDiccionari que defineix paraules en valencià, les tradueix al castellà, i conjuga verbs. Elaborat a partir del diccionari integrat en el programa de traducció i correcció del valencià Salt 3.0, desenvolupat per la Conselleria de Cultura, Educació i Esport de la Generalitat Valenciana.
Diccionaris.cat (Vox/Larousse), o 
Diccionarios.com (Vox/Larousse) 
Accés restringit a la comunitat universitària de la UPF  Pàgina de consulta dels diccionaris Vox/Larousse, aquí hi trobareu entre d'altres diccionaris, un diccionari monolingüe de la llengua catalana, un de sinònims i els bilingües català-castellà, català-francès i català-anglès. 
Gran diccionari de la llengua catalana (Grup Enciclopèdia Catalana)
Diccionari de la Fundació Enciclopèdia Catalana, en llengua catalana. 
Neoloteca (Termcat)
Neologismes tècnics i científics normalitzats en català pel Consell Supervisor del TERMCAT, amb la definició i les equivalències en altres llengües.


Bilingües i multilingüesCatalàCastellàAnglèsAlemanyFrancès
Català
Diccionari anglès-català de codi obertDiccionari bilingüe anglès-català, català-anglès.
Diccionari de la llengua catalana multilingüe castellà-anglès-francès-alemanyDiccionari multilingüe dividit en dues parts: en la primera (accès pel botó català) ens dóna la definició en català, i les equivalències en castellà, anglès, francès i alemany ; en la segona part (accès pels botons castellà-anglès-francès-alemany) conté quatre diccionaris inversos: castellà-català, anglès-català, francès-català i alemany-català.
Diccionarios.com (Vox/Larousse) 
Accés restringit a la comunitat universitària de la UPF
Pàgina de consulta dels diccionaris Vox/Larousse, coneguda comDiccionarios.com, aquí hi trobareu entre d'altres diccionaris, els diccionaris bilingües de català, castellà, anglès, francès, etc...


http://www.upf.edu/bibtic/traduc/trad1.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada