La resposta és ben senzilla.
On hi ha els caps grossos? A Mataró.
On hi ha les granotes? A Granollers.
I aquestes dues ciutats estan separades per 19 quilòmetres, anant per la C-60 i passant per la Roca del Vallès.
La denominació de capgrossos fa referència a la forma històrica amb què els barcelonins sobretot anomenaven als ciutadans de Mataró. Avui dia, la seva colla de castellers se'n diu: els Capgrossos.
Per altra banda, sembla que Granollers antigament era una gran zona d’aiguamolls amb moltes granotes. Abans d’anomenar granotes a aquests animals depredadors d’insectes, els catalans els anomenàvem granolles (paraula germana del francès granouilles). De ranucula, diminutiu llatí de rana, vam passar a granolla i de granolla a granota. Granollers, doncs, podria significar “terra de granotes”.
El que ningú ha vist encara mai són els capgrossos anant C-60 amunt per a esdevenir granotes. Potser es desplacen dins els vehicles que cada dia emplenen aquest vial? Potser a l'alçada de la Roca deixen caure la seva cua i els surten les potes que els caracteritzen com a granota?
Si ahir parlàvem d'un recorregut per anar de repente a cagar, avui hem mostrat un altre recorregut, per passar de sobte de capgròs a granota.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada